Categories
#BTW #kor #misverstanden

Kleine ondernemersregeling vernieuwd

De kleine ondernemersregeling is vernieuwd, of zeg maar gerust verdwenen. Vanaf 1 januari 2020 is de regeling aangepast. Voorheen was het zo dat je de af te dragen BTW in je eigen zak mocht steken als het bedrag niet hoger was dan 1345 euro. Bij een af te dragen bedrag van tussen pak ’em beet 1300 en 1800 mocht je een deel van de BTW houden.

Met ingang van 2020 is het zo dat je deel mag nemen aan de BTW-regeling als je omzet onder de 20.000 blijft. Je moet je dan wel hiervoor opgeven. Dat is vrijwillig. Op zich mooi, alleen het nadeel is dat je van je kosten de BTW ook niet meer kunt terugvragen. Feitelijk is de regeling niet meer vergelijkbaar met de oude, maar in een nieuwe vorm gegoten.

Check het ook op de site van de Belastingdienst