Categories
#inkomstenbelasting #kvr #misverstanden

Misverstanden (1): KVR belastingvrij

Regelmatig kloppen er artiesten aan met de vraag hoe het precies zit met KVR…  ‘want dat is toch belastingvrij? …heb ik gehoord’…. Nee, helaas, KVR (Kleine Vergoedings Regeling, ook vaak Kleine Artiesten Regeling genoemd) is niet belastingvrij. Het is een voorlopige belastingvrije uitbetaling van gage (met een maximum van 163 euro (2011)). Dit betekent dat de werkgever geen premies en heffingen hoeft in te houden en er voor de muzikant of artiest meer netto overblijft. Maar je moet aan het eind van het jaar in je inkomstenbelastingaangifte deze inkomsten wel opgeven en daar – wil je er niet alsnog belasting over moeten betalen – kosten tegenover zetten. De belastingdienst gaat er met deze regeling vanuit dat muzikanten en artiesten veelal aftrekbare kosten hebben.